www.schouwebcoins.dk

 

Viden om mønter - Litteratur

   

Artikler | Litteratur | Nyheder | Henvisninger  | Auktionskalender | Fakta |
 


Litteratur

Beskrivelse - kort bibliografi


Numismatisk leksikon

Af Peter Flensborg

 

Numismatisk Leksikon

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs anmeldelserne om bogen ved at trykke på billedet eller besøg Peter Flensborgs hjemmeside på:

 

www.numis.dk

3500 opslagsord og henvisningsord, der gør brugeren til ekspert inden for numismatikken . Bogens flotte typografi og opsætning gjorde, at den blev nomineret til årets bogarbejde for 1996 af Forening for Boghåndværk og udstillet på Kunstindustrimuseet.

Udgivet med støtte fra bl.a. Dronning Margrethe og Prins Henriks fond, Tuborgfondet, Danmarks Nationalbank, Den Danske Banks fond etc.

416 sider. 510 illustrationer

Pris: 190. Kr. (Bogen kan købes i alle mønthandler)

 

Peter Flensborg er en af Københavns få rendyrkede mønthandlere. Den ingeniøruddannede møntekspert har i de sidste 25 år haft forretningen i Studiestræde, og i den tid har han etableret sig som landets førende mønthandler og -kender. Han har skrevet 14 bøger om mønter, blandt andet Numismatisk Leksikon fra 1996, og er æresmedlem af Dansk Numismatisk Forening (Møntsamlerforeningen).

 

Peter Flensborg har specialiseret sig i islamiske og kinesiske mønter og mere primitive betalingsformer fra før man handlede i mønter. Også mønternes efterfølger, pengesedlerne, har Flensborg et stort udvalg af.

 

Uddrag fra www.aok.dk

 

Skribent Mikkel Foss Hvidtfeldt (AOK)

  


 

1 skilling 1771

Af Frank Pedersen

 

 

Se eksempler på den meget omtalte 1 skilling 1771.

 

Eksempler

Selvfølgelig kan det undre, at der kan skrives en hel bog om blot en enkelt mønt, men lad det være min påstand, at kun meget få mønter, om nogen overhovedet, fortæller så bredt og spændende om mønt- og nationalhistorie som denne 1-skilling 1771. Der berettes om kaos i møntvæsenet, om stressede stempelskærere, om befolkningens mistillid til mønten, om brændevinsbrænderiets ophør, om skandaler i kongehuset og om meget, meget mere. En spændende mønt fra en spændende tid.

 

Bogen indeholder stort set, hvad der i dag officielt eksisterer af viden om 1771-skillingen og den henvender sig til såvel begynderen som til den mere erfarne samler, ja til enhver, der på en eller anden måde er "faldet over" 1771-skillingen og har fattet interesse for at lære denne almindelige skillingsmønt at kende.

 

Uddrag fra bogens forord

 

Forfatter Frank Pedersen

 


  

   

toppen af siden