www.schouwebcoins.dk

Euro mønter - Østrig

 

Billeder af mønter og information om Eurozone landet Østrig.

 

 

2 Euro
Portrættet på mønten er skabt af den yderliggående pacifist Bertha von Suttner. Portrættet er et symbol på Østrigs bestræbelser igennem mange årtier, for at støtte freden.

1 Euro
Mønten viser et portræt af den berømte musiker og komponist Wolfgang Amadeus Mozart, der efterlader et indtryk af Østrig, som et land af musisk oprindelse.

50 Euro Cents
Mønten viser et billede af den bygning i Wien, der for det østrigske folk står som et symbol for løsrivelse og fødslen af det nye Østrig. Den symboliserer samtidig broen til den nye monetære æra.

20 Euro Cents
Mønten viser Belvedere Palads, en af de flotteste barokke Paladser i Østrig. Det var her traktaten om genopbygning af Østrig, som en suveræn stat, blev underskrevet i 1955. Navnet Østrig blev samtidig synonym med ordet fred.

10 Euro Cents
Billedet på mønten er St. Stephen’s Katedral, en af juvelerne i Wiens Gotiske Arkitektur. Et meget populært besøgsmål for turister.

5 Euro Cents
Billedet viser de alpine primroser, som en del af en blomsterserie. Blomsterne symboliserer den rolle Østrig spiller rent miljømæssigt i Europa og er samtidigt symbolet for udviklingen af de kommunale miljø politikker.

2 Euro Cents
Billedet viser de alpine edelweiss, som en del af en blomsterserie. Blomsterne symboliserer den rolle Østrig spiller rent miljømæssigt i Europa og er samtidigt symbolet for udviklingen af de kommunale miljø politikker.

1 Euro Cent
Billedet viser blomsten gentian, som en del af en blomsterserie. Blomsterne symboliserer den rolle Østrig spiller rent miljømæssigt i Europa og er samtidigt symbolet for udviklingen af de kommunale miljø politikker.