www.schouwebcoins.dk

Euro mønter - Grækenland

 

Billeder af mønter og information om Eurozone landet Frankrig.

 

 

2 Euro
Denne mønt viser en scene fra en mosaik i Sparta (tredie århundrende AD). Europa underlægges Zeus, hvor Europa fra den græske mytologi vises som en tyr. Europa er oprindeligt navngivet efter dette græske fænomen.

1 Euro
På mønten ses en ugle, kopieret fra en gamle Athensk 4 Drachma mønt (500 år før Krisit fødsel).

50 Euro Cents
Eleftherios Venizelos (1864-1936), en af Grækenlands mest prominente politiske figurer er vist på denne mønt. Han var en pionér i sociale reformer og en berømt  diplomat. Han spillede en stor rolle i moderniseringen af den græske stat samt befrielsen af det nordlige Grækenland og de Ægæiske Øer.

20 Euro Cents
Denne mønt fejrer Ioannis Capodistrias (1776-1831), en ledende nationalist, europæisk politiker og diplomat, der blev den første Guvernør i Grækenland (1830-31) efter den græske uafhængighedskrig (1821-27).

10 Euro Cents
Rigas-Fereos (Velestinlis) (1757-98) er afbilledet på denne mønt. Han var forgangsmanden og den ledende figur af Grækenlands oplysning og konføderation. Han var visionær med hensyn til Balkans befrielse fra det Ottomanske Rige.

5 Euro Cents
Mønten viser et moderne tankskib til søs, visende de innovative veje i den græske shippingindustri.

2 Euro Cents
Mønten viser en Corvette, en skibstype der blev anvendt i den græske uafhængighedskrig (1821-27).

1 Euro Cent
Denne mønt viser et motiv af den avancerede model af en Athensk Trireme - et af de største krigsskibe til søs i mere end 200 år. Krigsskibet stammer fra tiden med det Athenske demokrati (500 århundrede før Kristi fødsel)